Direktlänk till inlägg 16 mars 2011
2-3 fläskfiler
salt, peppar
Dressing:
1 gul lök hackad
2 vitlöksklyftor
25 g soltorkade tomater i olja
1 näve färsk basillika
1 dl olivolja
½ dl balsamico (balsamvinäge)
1 tsl salt
svartpappar.
Gör så här: Bryn filen först i en panna så den får lite färg. Salta den och peppra den och lägg den sedan i ugnen på ca 175 grade i ca 30 min. För att få en saftig file så kolla med en tremometer nä den är färdig. Köttet ska vara 65-66 gader innuti då är det klart.
Medans gör du iordningen dressingen.
Hacka löken, vitlöken och tomaterna smått. Blanda ihop allt i en stor bunke.
När köttet är klart ta ut det, och kät det kallna lite i folie. Efter en stund skär du filen i fina skivor och lägger ner dom i dressingen. Ställ in i kylen och låt vila helst 12 timmar.
Allså kan man förbereda detta dagen innan.
Man servear köttet kallt!
Man kan även byta ut filen mot kyckling om man vill.
Servera gärna med kötter med varm sås och varmt tillbehör....
Den är super god
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|