Jag kan allt

Alla inlägg den 16 mars 2011

Av Isabella - 16 mars 2011 22:47

God kväll på er.

Dagen vart inte riktigt som jag tänkt idag. Jag skrev ju i morse att jag inte hade några måsten. Men jag fick ett och det var tur jag gjorde det. Det kanske inte var ett måste men jag är glad jag gjorde det. Jo min lilla kille Micke (töntigt skrivet) har ju haft problem med ett öga. Det började innan vi for till Chile. Då fick han en grå stor prick i synfälltet. Rätt obehagligt kan jag tänka mig. Men iallfall så har pricken blivit lite minder nu men han har fått ont i öget och det är svårt för han att se tv och sådant. Så han hade ringt till ögonkliniken för att kolla upp detta.

Så han skulle dit idag kl 10.20

Jag kom hem och la mig, men bestämde mig föra tt följa honom.

När vi kom upp på lassa så var det jag och Micke mot typ 15 stycken 70+ i väntrumet. Tydligen var det en speciel dag för att prova trycket i ögonen.

Efter vi suttit ner i ca 10 min kommer det en tant och en fabror in och tanten hälsa och heja med ett hej på alla vi som sitter där. Sedan började hon prata med alla som sitter där...... gubben hennes var som mest bara tyst. Efter ca 20 min får Micke gå in till syster, men han blir där länge länge och helt plötsligt kommer hon ut och går och hämtar doktor. Denna tant som verka ha koll på allt och alla börjar kommentera vad som händer, hon frågar mig rätt snabbat varför det tar så länge på sig där inne. Jag svar då vänligt att han har problem med ögat.....

Vilket dumt jävla svar. Så klart det är ögat, vi satt ju på ögonkliniken.....  

Tanten gör ifrån sig något sorts ljud som att hon tycker det låter hemskt. Till slut kommer han ut och för att göra denna historia kort så blir vi där i en och en halv timme. Micke får kolla upp en massa saker och får någon typ av vätska i ögat som gör att pupillerna blir stor så det ska va lättare att undersöka ögat. Detta gör då att han  inte kunde köra bil efteråt, så det var därför det var tur att jag följde med han.  Han såg verkligen konstig ut. Han hade ju nästan inget iris kvar utan det var nästa pupill bara. Har tagit ett kort men det kommer imorgon. Iallfall så av denna tant har jag lärt mig ett och annat av. Att när jag blir gammal och ska börja springa där och kolla trycket så ska jag oxå passa på att prata av mig med alla som hon gjorde. Tror hon sitter själv där hemma med en tråkigt gubbe som inte orka svara henne, så det är därför hon pratar sönder sig när hon kommer sig ut. Stackars tanten.

Sedan kan jag meddela att jag har gjort tre goda gärningar i dag oxå.

Jag har hållit upp dörren på lassa för en gammling, hjälp en kvinna att styra en säng med en gammling i , och hjälp personal från ok att hålla upp dören när hon skulle ta in grejor i entren. Så jag känner mig nöjd över denna dag.

Jag vill slå ett slag för att man ska hjälpa till, man får alltid ett lende tillbaka och världen skulle bli så mycke bättre om vi hjälper varandra

Kam på er och sov gott   

Av Isabella - 16 mars 2011 06:39

Dagen har börjat med att man jobbar. Känns bra och snart får man åka hem till den STORA sängen och lägga igen dom små grå-gröna ögonen.   

Har i natt funderat lite på hur jag ska göra denna blogg lite roliga. Tror jag ska börja med något som heter "veckan bild"    

Jag hade tänkt mig något med denna stil. Jag ska averka alla alfabetets bokstäver. Från a till ö så att första veckan ska det vara en bild med förbindelsen a i, och så vidare. Så allså skulle detta ta ganska precis 28 veckor.

Så jag tror jag börjar redan denna vecka. Jag kommer att pressentera den nya bilden varje söndag. Så nu får ni vänta med späning tills på söndag.   


Av Isabella - 16 mars 2011 01:27

Med föregåndes inlägg så upptäcker jag att en av mina kategorier har försvunnit!!!!!   

Min mat kategori......

Jag som hade så många goda recept där......

SUR ÄR JAG NU !!!! 

Av Isabella - 16 mars 2011 01:09

2-3 fläskfiler

salt, peppar


Dressing:

1 gul lök hackad

2 vitlöksklyftor

25 g soltorkade tomater i olja

1 näve färsk basillika

1 dl olivolja

½ dl balsamico (balsamvinäge)

1 tsl salt

svartpappar.


Gör så här: Bryn filen först i en panna så den får  lite färg. Salta den och peppra den och lägg den sedan i ugnen på ca 175 grade i ca 30 min. För att få en saftig file så kolla med en tremometer nä den är färdig. Köttet ska vara 65-66 gader innuti då är det klart.

Medans gör du iordningen dressingen.

Hacka löken, vitlöken och tomaterna smått. Blanda ihop allt i en stor bunke.

När köttet är klart ta ut det, och kät det kallna lite i folie. Efter en stund skär du filen i fina skivor och lägger ner dom i dressingen. Ställ in i kylen och låt vila helst 12 timmar.

Allså kan man förbereda detta dagen innan.

Man servear köttet kallt!

Man kan även byta ut filen mot kyckling om man vill.

Servera gärna med kötter med varm sås och varmt tillbehör....

Den är super god

  

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11 12
13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards