Direktlänk till inlägg 11 juli 2012
Nu allla Langos älskar har jag fått tag i ett LANGOS recept!
25 g jäst
3 dl ljumet vatten
1 stor kok potatis (mosad)
1 tsk salt
ca 7 dl mjöl
1 dl mjöl (till utbakning)
Olja för fritering.
Börja med att röra ut jästen i den ljumna vattnet.
Ta den mosade potatisen och blanda i vattnet.
Sedan salta och blande och knåda ner mjölet. Det ska bli en ganska slät och kletig deg.
Låt degen jäsa under duk i 30-40 min
Ta upp degen på ett mjöla bord och dela klumpen i ca 12 klumpar.
Kavla ut klumpen som en triangel på ca 10x 17 cm.
När alla bitar är gjord lägg som på ett mjölat bakplåtspapper pch låt dom jäsa i ca 10 min till.
Hetta upp oljan i en ordentlig panna och prova gärna med en lite bit för att se att oljan är het.
Sedan friterar du bara bröden en och en, några minuter på varje sida. tills dom är gyllenbruna.
Fyllning: Vad du vill själv men jag tycker att skink langos är den bästa.
Grädd fil med en pressad vitlöksklyfta och salt och lite peppar.
Hackad rödlök
Riven ost
Låt bara fantasin flöda!
Prova det var nite alls svårt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 | 8 |
|||
9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 |
22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|