Jag kan allt

Alla inlägg under mars 2014

Av Isabella - 15 mars 2014 17:28

God afton på er.

Lördag är det idag och det är den lovliga dagen för att äta godis. Givetvis gör jag det. Gubben har jag skickat till "ladan" för att kolla in SAIK. Troligen kan det tänkas att han kommer hem alldeles röd i ansikte av ilska. Just nu ser det då inte ut som dom kommer att ta hem detta.   

Igår var jag till vetrinären och blev 900kr fattigare, men det var det värt! Lilla Tussen som hela livet har fått ta imot stryk av stora tjocka katter hade ju då blivit spöad igen och "kattJÄVELN hade lyckats klösa henne under hakna. GIVETVIS så blev det en infekion och vi var tvugna at besöka kisse doktorn. Dom drogade henne ,skar upp bölden, tömde och rengjorde, kllirr kllirr så vart det typ 900kr.

Idag mår hon mycket bättre och hon är otoligt kelsjuk idag. Känns som hon är superglad över att hon inte har en käke full med var?   

Kvällen spenderade vi hos Stina och Nicke. God mat och jävligt trevligt hade vi. Kan då och passa på att skryta med att vi SPÖADE SKITEN ur killarn i "Med andra ord" man kan säga med hästlängder!

Just nu har jag jätte mycke saker i mitt huvud, saker jag skulle vilja ta upp skriva om. Men jag skulle behöva mer tid till att blogga. mer inlägg per dag, mer ställnignstagande i olika saker mer åsikter.

Jaghar ett tag läst en blogg om en tjej som har haft et himmelens jobbigt och tufft liv. hon skriver nu om hennes resa påväg tillbaka till sig själv. Jag ska lägga upp hennes blogg , för det är en blogg som är väl skriven och hon är JÄVLIGT bra på att beskriva och skriva. Den berör och man kan verkligen känna hennes känslor ibland.

Den kommer att kommer att komma upp senare.

Nu mina fina läsare ska jag dricka zero och glo på tv.

Pöss på er så syns vi sedan.


Av Isabella - 13 mars 2014 09:02

Jag undrar en grej och är lite förvånad över en grej.

Igår så ska tydligen Sverigedemokratiska partiledaren Jimmy ha varit på besök i Umeå. Tydligen var det tänkt att han skulle besöka en geratrik avd.

Personalen hade inte fått veta detta förr än på morgonen och det gjortde tydligen att dom vart oroliga och rädda?

Om det var cheft läkaren på avdelningen eller om det var en vanlig läkare vet jag inte, men en läkare ska ha ställt sig i gången innan avdelingen. Hälsat han välkommen och sagt att han var inte välkommen där. Att personalen var oroliga och obekväma med hans närvaro och detta påverkar dom äldre. Att dom var tvungen tänka i föstahand om dom äldre   

Har sett att många hyllar och tycker denna läkare gjorde rätt. Och  undrar jag hur man kan säga det?

Vi lever i Sverireg och i detta land har vi RÄTTEN att tycka och tänka. Det är det vårat land är kända för, att här i detta land blir man inte straffad, utfryst och plågad för att man säger vad man tycker.

Gäller det då inte alla? Även Sverigedemokraterna? Jag ska säga att jag som är en numbe one "soff liggar" har inte satt mig in för vad deras politik står för. Men efter jag sett att flera tyckte detta var så bra så gick jag in på sidan deras och läste.

Dom är inte alls imot indvandring, MEN dom tycker att man ska kunna ta hand om dom man tar in och har tagit in. Att vi kanske måste minska ner intaget pgr av att vi först måste kunna sköta våran egen ekonomi.

Som det ser ut idag så finns det ju inte pengar till allt vi vill. Dom äldre lider, maten och vården är  bristande, barnen mår mer dåligt i skolan än någonsin, folks sjukskrinvingar höjs varje år och vi har en betyndande arbetslöshet. Igår hörde jag på nyheterna att vi nu är upp i en ålder av 70 innan man kan ta pension?   Har då våran sammhälle , regering lyckats?? Hur ska vi människor ORKA jobba så länge? Troligen så när jag kommer till pensions ålder finns det inte några pengar till det.

Tillbaka till ämnet.

Jag undrar nu hur OSTABIL pesonalen är på den avdelingen som blir rädda, oroliga så det påverkar dom älder, för att en männsika kommer, som bara ha en annan åsikt än dom??

Men att servera bajs mat och vara underbemanade godkänner vi dagen och år i sträck? Det tar vi inte ställningt till. Och inte tror jag denna läkar säger varje år han får höjning på lönen att:

-Nä jag vill inte ha någon så mycke lön, jag ger lite av min lön till undersköterskrna och sjuksköterskon?

Om det nu är så att man inte gillar vad folk säger eller tycker, så det bästa sättet är väl att IGNORERA. Varför inte bara låttit han komma och hälsat på. Sedan skitit i vad han tycker och står för. Om ingen bryr sig så kommer inte partiet att växa. Våld föder våld som ni vet.

Jag slog upp ordet rasismen och. Det stod en massa saker om det , men i det korta hela så är det ju när man förtrycker någon för ursprung, eller åsikt eller kultur.

Vad är då denna läkare när han säger att Jimmy Åkesson inte var välkommen?

Vart är DEMOKRATIN i det?

Man behöver inte allts gilla Sverigedemokraterna, men har man rätt att frysa ut dom för att dom har en viss åsikt?

Jag undrar jag?  

Jag är själv importerad latino, men jag tycker kanske att vi ska börja tänka efter här i Sverige.

Hur kommer vårat sammhälle se ut om 40 år. Hur kommer våra barn att ha det? ´Finns det inte pengar till att vara "snälla och hjälpsamma" så finns det inte det.

Vi måste börja se om vårt eget hus, ge våra egna jobb, ge våra gammla ett värdigt liv, ge våra barn den skolgång dom behöver. Annars kommer Sverige att hamna i "LYXFALLAN"

Man kan inte hadla om man inte har pengar.



Av Isabella - 13 mars 2014 08:38

Oj oj oj oj vad trött min kropp och mage är nu.    Denna vecka har varit hård mot mig. Jag har ju tränat tre gånger denna vecka. Låter ju inte mycket för er som gör det regelbundet, men för en lathund är det ordentligt.    Har försökt äta lite nyttigare än vanligt, men vissa misstag/ återfall, har oxå då jobbat lite extra denna veckan.

Så nu är jag öm av träningsvärk, magen har sagt upp sig igår kväll. Foten är ond som bara den på kvällarna / nätterna.

Men att komma tillrätta med detta med vikten ska ju göra ont och jag hoppas på att nästa veckan blir ltie bättre med träningsvärken.

Måste säga endå att vill tro att mitt val att sluta röka har haft någon positiv effekt.

Hittills så vill jag nästan säga att JAG inte har sett nästan några bra fördela med att sluta, ytligt allså.

Men jag vet ju att inne i kroppen där mår mina lungor bättre och KANSKE man slipper cancer.

Iallfall så har jag orkat jogga i rappt tempo ca 20-25 min på löpbandet.

För att ha slappat och matat mat ett långt tag och inte rör mig något ,så måste jag säga att jag är lite impad av mig själv. Så om det är av att jag slutat röka eller om det är något annat, vet jag inte men det känns kanska bra endå att jag inte kolapsar efter 5 min.   

Idag har jag ett 12-21 pass och det känns okej. Hade tänkt fara och träna nu före man jag skippar det för att min mage är inte riktigt bra. Jag passar träning och försöker kurera magen istället så jag kan jobba ikväll.

Jag har i veckan gått tre kväller. Jag gillar att jobba kväll, MEN jag GILLAR ännu mer at vara hemma i min soffa och mysa. få äta middag med min familj och prata i telefonen med mina vänneer.

Tur som fan att man har riktigt bra kollegor, så man får skratta och ha skoj på jobet oxå. 

I morgon jobbar jag en 7-15 och sedan går jag nog och tränar. Sedan hem och göra sig snugg för på kvällen ska vi bli bjudna på mat hos världens bästa Stina och Nicke..

Och det kan ALDRIG gå fel när vi träffs.

Nu vänner ska jag förska bälja i mig några liter vatten och sedan göra mig klar för jobb.


Av Isabella - 10 mars 2014 06:48

Oj vilken härlig helg vi har haft, god mat, äventyr och stor städning. MEN . . . . . . den slutade i oro. Igår till middag varmin lilla kisse ute och skulle troligen kissa och bjasa. Så hör Rebbe att hon skriker   

Snälla som vi är med våran kisse så går Rebbe ut för att rädda henne.

Men oj oj oj vad stryk hon hunnit få   När Rebbe komme in så var Tussan ordentligt till tuffsad och det var på många ställen det lossnade hår. hon gick och lasig i Rebbes rum. På kvällen komme hon upp till mig i soffan och oj hur hon ser ut. Hon har troligen blivit klöst i halsen och fåt en klo i ögat och bak på ryggen. Hon är jätte stilla och gillar inte att röra på sig för mycket, det rinner ur ögat och igår blödde det under halsen.   

Igår gick jag ut och läste och googlade och alla sider ville ju att man skulle tvätta upp såret. Men det är inte så lätt. on vill liksom inte att man pillar på henne. Men jag ska avakta till i morgon och se hur det börja se ut. Det som är tur i oturen är att det är en katt som hon bråkat med, för dom har samma bakterieflora och kissar bruka lösa detta själv. Men min magkänsla är att jag kommer nog att få uppsöka vetrinären inom kort.

Så i natt har jag sovit oroligt och lite. Jag hatar verkligen när min lilla Tussan har ont. Kanske löjligt men jag vill inte att hon ska lida.    Jag älskar nämligen min lilla Tussan !

Idag ser det likadant ut och det har då inte svullit något mer. men hon ligger och vilar och är rätt stilla. Idag ska jag köpa lyx mat (mjuk mat) till Tussan om hon har svårt tugga.

 

Vill oxå göra DÅLIG reklam oxå. igår köpte jag en Bea sås på Lidl spom var smaklös, blaskig och inte god. Tänkte att ni läsrae skulle ta och passa er för denna och inte köpa den.

 

Ni mina vänner ska jag ta mig till gymmet på en stund. Sedan komma hem igen och bara ta hand om min lilla Tussan.

Vi hörs sedan


Av Isabella - 9 mars 2014 19:03

God afton folket.

Sitter nu här i soffan med magen full av GRILLAT KÖTT   Helvetets så gott det är att grilla . Tror verkligen att det kan vara den godaste maträtt i världen.

Men såser, sallad och som pricker över i:et är ju majskolven. Mums fillibaba kan man säga ränt ut av !

Till våran ära så komme Mys Moa, Glenn och lill Vicente och hälsade på. Jätte trevligt.

Moa tacka så mycket för maten typ 3 gånger fast hon hade tagit med sig den själv ? Snäll tjeje det där   

Idag har jag och Micke gjort något vi egentligen ska göra varje vecka.


STOR STÄDA

Allså så ingrott det blir av lathet. Sprejade hela duschen med starkt rengöringsmedel och sedan klädda jag av mig och skurade som bara fan. Micke tittade in och undrade hur det kändes att städa naken?

-Ja det slänger och hänger här inne men renare blir det   

Sedan har jag idag tvättat 7 maskiner med tvätt. VARFÖR tvättar jag inte oftare?? Vi har rensat i skåp och garderober, dammsugit, dammtrokat och skurat hela lägenheten. Så nu börjar vi med ett renare liv i morgon.


Jag klappar mig på axeln och känner mig glad för att vi gjorde detta idag.

Jag funderar ibaln om jag har typ en diagnos. Jag undrar om jag ska börja måsta skriva upp vissa städ och tvättdagar för att jag ska börja göra det oftare ? Är man så förbannat lat att man orkar inte brys sig om det inte är ett måste?

I veckan ska jag försöka ta mig på gymet minst tre gånger. Dricka en massa vatten och INTE ÄTA GODIS på veckan!

Allså ett renare star helt enkelt!

Let the new week begin !


Av Isabella - 9 mars 2014 07:14

God morgon alla läsare av bloggen.

Söndag idag och jag är galen som vanligt. Jag har idag pallrat mig upp kl 6 för att tvätta. Egentligen har vi tvätt tid kl 19 ikväll, men för det första så har vi typ ett jätte berg av tvätt, och för det andra så är jag absolut ingen kvälls människa.Jag vill bara ligga i min soffa och små sova och snegla på tv på kvällarna. Jag är lider inte så mycket av att stiga upp på morgonen.

Igår hade vi en himmelens trevlig dag jag och mina allierade.

  

Vi skulle nämligen utföra Mickes pressent som han fick av mig. Så kl 8.30 satte vi oss i bilen och åkte mot norr till PITEÅ !

Där skulle vi nämligen stiga ombord på en isbrytare och få åka med den ut tillhavs för att bryta is , fika ,och bada med överlevnadsdräkter i det iskalla vattnet   

Och så art det. Allså jag hade verkligen inte förväntat mig att det skulle vara så roligt som det var. Och ganska coolt när båten bryter is.

Solen sken , men det blåste typ stormvindar hela tiden. Men vi var klädda för detta och man kunde gå in i båten mellan åt och värma sig.

Vi fikade oxå där inne (typ väldens dyraste fika) för ca 185 kr. Nu tror ni säkert vi fikade ihjäl oss, men för den sora slanten fick vi 2 minder smörgåsar, två drickor, en kaffe och en kexchoklad.

Men det var trevligen en då.

Jag har ju gått runt och skrytit att jag skulle hoppa i de kalla vattnet. Men så vart inte fallet. För att det var typ en grupp uppjagade Italienare ombord på ca 20 pers plus andra oxå som var jävligt snabba på att roffa åt sig dräkterna hela tiden så det vart en himmelens kö. Så jag orkade verkligen inte stå i kö. Men Micke orkade det och han hoppade i det kalla vattnet och plaskade runt.

   

Medans han var i vattnent stod jag och Rebbe och njöt av alla skratt vi fick av dom här uppjagade Italienarna som typ var hyper exalterade över att gå på isen och kasa sig på mage och skrika mmmöööppppp mööööppppp !!!

Givet vis så ramlade en del oxh ofrivilligt och slog sig om rumpor och armbågar    

Och det var ju jävligt roligt.

Här kommer lite bilder.      

Nu bär det av till havs !

       

Det var rätt roligt med blåsten. Rebbes hår blåste typ uppåt ?

 

Entra den farliga isen. Jag var skit rädd !


     

Och sisst men inte minns det iskalla badet !

     

Efter denna roliga upplevelse styrde vi mot äventyrsbadet. till min förvåning hade hade jag förträngt att jag glömt raka benen och under armarna?? HELVETE !

Allså PINSAMT !!! JAg hoppade ner i vattenet och stannade där tills vi klev upp. Förutom ett undantag när Micke TVINGADE mig att åka en jätte farligt ruchkana. Rebbe höll på att skratta ihjäl sig åt mig. Jag blev livrädd och gapade som en haj, så när jag tog vatten så fick jag ju 10:ans kallsup och hostade och fräste ett bra  tag.

Vi avslutade denna dag med lite shopping på "Dollar store" och en middag på "Paltzerian"    

Så nu har vi firat av Micke och nu väntar vi på nästa äventyr som drar mot Spanien om en månad.





Av Isabella - 7 mars 2014 19:27

Här sitter vi oftas och tänkar att VI , vi lever i ett sådant bra land. där alla har det bra och ingen ska behöva fara illa   

Men oj vad det är fel ! Detta inlägg få mig att nästan skämmas hur våran SOCIALTJÄNST fungerar HÄR i så kallade fin SVERIGE   

En vän och hennes sambo har för ett år sedan blivit STÖDFAMILJ åt två pojkar(syskon) på 3 och 4 år. Familjehem vet vi ju alla att socialtjänsten skriker efter. För lite mer än ett år sedan blev dom med dom här underbara barnen, och tog in dom i sitt liv med allt vad det innebär. Dom har gett dom sin kärlek och omsorg.

Dom har under detta år haft lite problem med socialtjänsten och inte fått det stöd dom har viljat. Redan från början så hade socialtjänsten utolvat ,att dom som nytt familjehem skulle få gå en utbildning och få lite mer stöd och hjälp. Fortfarande efter ett år så har det inte fått gå något. Andra problem har uppståt och min vän har försökt vända sig till alla det myndihter som finns, men ingen har viljat hjälpa dom med det dom viljat? Vädjan dom har gjort till socialtjänsten har varit som att prata med en tjurig tonåring. Dirket dom har frågasatt något har dom svarat med att

- Ja detta kanske är ett försvårt fall för er. . . . . . . . och nästan ett hot ,att om ni inte slutar tjat om olika saker så kommer vi att ta barna från er !   

Och allt slutade med att det gjorde dom ! Min vän ringde och pratamed mig när hon varit på sista mötet och hon sa då att allt var ett enda stort hot. Ett hot om att dom skulle avsluta placeringen. Hon var rädd och förbannad på samma gång.

Två dagar efter det samtalet fick jag ett meddelande att dom skulle komma och ta barnen och omplacera dom IGEN !

Dom fick ett dygn på sig att förberedda barnen på att dom skulle flytta? EN DAG? Det är ju så jävla viktigt med att inskola när barn börjar dagis, men socialtjänsten har visst ingen inskolningstid på sina omplaceringar?? Konstigt??  

Dagen när dom kom så hade det tydligen var som på film. Baren grät och klamrade sig fast hos den enda trygghet dom kännt till.

Veronica (mamman) har vi flera gånger frågat efter vem som ser till barnens bästa? VEM FAN TALAT FÖR DOM.

Svaret hon fått av socialtjänsten var att:

-Ibland blir det så här ??

En kärring jävel som tydligen inte har hjärna nog att inse att omplaceringa av barn ÄR misshandel på barnen.


Sveriges lagar står så till idag att föräldrar har all rätt till sina barn. Vi vuxna bestämmer och utöver maktmissbruk i vissa fall. I detta fallet var det socialtjänsen som inte gillade att Veronica och hennes sambo ifrågasatte dom och satte barnens behov i första hand. Det gjorde att dom staffades med barnen fick betala priset.

Veronica har ringt runt till hela Sveriges myndihter, enheter ,advokate osv för att försöka hitta en lösning och kanske få tillbaka barnen. Men alla verka handfallna och kan inte göra något.

Hon har till och med ring regeringen om detta och en kvinna där säger att hon vet att det går till på detta sätt i många fall , men hon kan inte lägga sig i enskilda fall?

Nä okej om hon inte kan det men då kanske är dags med en LAGÄNDRING SVERIGE!   

Det kan inte finnas en ända människa som tror att många omplaceringar av barn inte är skadligt.

Hur många historier har det inte varit på tv om hur barn som har fått flyttat runt i olika fosterhem, har hanmat fel i livet och ALDRIG känt sig älskade? Aldrig kunnat älska någon pgr av att dom alltid är rädda att om dom börjat gilla någon så kanske dom försvinner plötsligt en dag. Hundratals historier finns det. Vi lever nu på 2014 talet och vi har fortfarade detta problem? Det är skrämande. I dagens läge när vi vet hur allt sådant har skdat barn och ända utövar våra myndigheter fortfarade dom här metoderan.

Tänk er själva att vara ett utsatt barn. Som först kanske ska tas från mina föräldrar som kanske inte är bra för mig. Hoppas på att få hjälp av socialtjänsten (som ska finnas för att hjäpla barnen) , som placerar mig på ett ställe i några veckor månader. Just så pass jag hinner lära mig hur allt fungerar där. BOOMM då ska man iväg till nästa ställe där det ska vara långvarit. BOOM då bestäms det att näää det här blev inte bra, då byter vi hem igen. . . . . . . . . och så där forstätter det tydligen. Mycket vanligt tydligen ! NÄÄ gott folk

JAG SKÄMS IBLAND ATT VARA SVENSK !

Om ni vill läsa om detta fall så köp Västerbottens folkblad idag. Den tidningen var den ända som ville ta upp detta.

Norran Västerbotten var tydligen inte intresserad?? Konstigt tycker jag? En rätt viktigt fråga hur vi ska behandla våra barn i detta svenska samhälle !

Men Norran kanske tycker att det är viktigare att skriva om hur det går för Skellefterå AIK ?   

Mina tankar går till Veronica och Urban och jag hoppas att dom får en ursäkt av socialtjänsten och att dom får pojkrna tillbaka. för där hade dom det bra. Kärlek, omsorg, familjeliv är vad varje barn ska få uppleva !


Av Isabella - 4 mars 2014 13:28

Tjo ho på er alla läsare. Tisdag idag och man har hunnit bli ett år äldre. I helgen fylle jag nämligen 36 år.

Jag började morgonen med att invänta Micke som for upp som ett skott, för att hänga på låset när Coop öppnade. Han skulle nämligen inhandla en "brunch" till oss ! Så min uppgift i allt det var att lika kvar snällt i sängen.

Efter mycket om och men så serverades det LYX frukost. Det fanns allt man kunde tänka sig. Frukt, kokta ägg, äggröra, skinka,ost, jucie,te, bacon, färsktbröd . . . .

Helt otroligt gott. Efter den starten så var det ju bara tt gå och lägga sig igen så man fick vila till maten. Just innan 11 så ringde det på dörren. då tittade min bästaste vän Stina in med en present till mig. Så himmla gulligt och ibland udrar jag om dom har placerat en avlyssningsutrustning här hemma. Bara dagen föra sa jag till Micke att jag måste nog snart gå och köpa ny body lotion på Body Shop, för den jag har håller på ta slut. och vad kommer inte Stina med   Jo just den lukten jag gillar mest !

Tanke överföringe eller avlyssning?

Sedan var det dagx att dra sig mot jobbet. Jag hade ju varit duktig och bakat en tårta till mina kollegor.

Men när man har riktigt bra kollegor så behöver man tydligen inte det. För min gulle vän Malin hade ju OXÅ köpr en tårta dagen till ära. Pluss att mina andra kollogor hade fått fnatt och handlat på Lidl en massa chips, kakor, kex , nötter och popcorn   

så denna jobbar helg bestod av lite jobb, mata god saker, lite jobb, mata god saker, lite jobb ,mata god saker. . . . . . . Hela helgen lång.

Söndag hade jag timmar och på dom timmarna hade svärfar bjudit oss på resturang. Så det var en förrbakskad trevlig helg trotts jobb.

Idag har jag och Rebbe haft en tjej dag. Vi var till stan och fixade lite saker, köpte toa papper för ett år framåt, käkakde lunch, for till Stina och dogsen med semlor.

så nu sitter jag här i min lugnan ror och funderar på att jag måste snart plocka bort här hemma, och börja se hur jag ska laga dagens maträtt. vi ska prova något nytt idag så det blir lite spännande.

vi ska nämligen göra en JÄTTE RULLAD kan man väl säga.

Kommer att lägga ut bilder senar på detta om den är god.  

Ha det nu så bra så hörs vi senare.




Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards