Direktlänk till inlägg 22 november 2009
3 ägg gulor
3 msk florsocker
15 bitar After Eight
3 dl grädde
Gör så här.
1. Vispa gulorna poröst med en elvisp.
2. Tillätt sedan florsockret och häll smeten i en panna.
3. Låt sjuda på lite värme med omrörning tills smeten tjocknat. OBS får inte koka.
4. När den har tjocknat lite lägg i choklad bitarna och låtdom smälta till en choklad smet.Rör om undertiden.
5. Ta av kastrullen och låt smeten svalna ordentligt.
6. Vispa upp grädden och när choklad smeten är svat vispa man ihop den med grädden.
7. Häll upp glassen i serverings formar och låt stå i frysen i ca 5-6 timmar.
Man kan ganera med vad man vill.
Obs. Den här smeten räcker till 6st skålar men inte å stora.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
15 | |||
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
22 | |||
23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 |
29 | |||
30 | |||||||||
|