Jag kan allt

Alla inlägg under mars 2011

Av Isabella - 21 mars 2011 20:28

Vad ska man göa med sitt liv när man blir stor ? Den frågan ställer jag mig kanska ofta. Vill man resa, vill man satsa på något efter hus - affär ? Min dröm har väl varit att någon gång starta ett fik- kiosk eller något. Alla jobb jag har haft har varit tillfälliga från min sida och jag har väl aldrig varit rädd för att byta och prova nya saker. Just nu trivs jag ganska bra med. Men äved det här jobbet var från börja en tanke att jag gör väl det i ett år eller två. Det är som jag hela tiden går och väntar på att jag ska bli stor och ta det stora klivet ut i livet och göra det jag alltid villat göra, men jag känner mig inte stor. När blir man det?   Det har öppnats en lite lite lite dörr för mig just nu, men jag vet inte om jag riktigt är vuxen än för att göra en förändring? Men tänk om jag bara är rädd, och jag kanske redan är vuxen utan att jag vet det? Också kanske jag bara lever på och sedan är livet slut och så har jag inte gjort det jag igentligen viljat av mitt liv?   Så min stora fråga är för denna kväll

 

När blir man vuxen nog för att veta att man är det?



Av Isabella - 20 mars 2011 12:15

1 vaniljestång

2 dl grädde

2 dl mjölk

1 dl socker

4 ägg gulor


Häll gädden och mjölken i en panna. Skär upp vaniljestången och skrapa ut fröna ur stängen och tillsätt de i grädden. lägg oxå ner stången i grädden.

Koka upp under omrörning i några minuter och dra av från plattan och låt svalna.

Vispa socker och ägg gulorna mycket poröst. Och tillsätt lite av den svala grädden i ägg smeten medans man rör om ordentligt. Tillsätt sedan äggsmeten i grädden och ställ på plattan och låt sjuda på svagvärme med omrörningen tills den tjocknar lite. OBS! Den får INTE koka för då skär den sig. Sedan den tjocknat så kylner den och servera den kall.


Av Isabella - 20 mars 2011 12:04

Skalet:


150 g smällt margarin

1 dl socker

3 dl mjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljesocker

Smällt smöret. Blanda ihop socker,mjöl,bakpulver och vaniljesocker i en bunke. Och tillsätt sedan smöret. Rör ihop till en klump och tryck sedan ut i en pajform. Grädda i ungnen ca 10-15 min.


Fyllning:


1 ägg

1 dl socker

1 burk chremfraiche

2 tsk vaniljesocker

1 mellan burk krossad ananas


  

Av Isabella - 20 mars 2011 11:47

Idag är det söndag och vi var varit vakana sedan halv sju   Varför kan man ju fråga sig. Det undrar jag oxå. Är der ålderna eller har jag någon typ inbyggd klocka som absolut inte vill att jag ska vakana senare än halv sju?

  

Iallafall gårkcällen var mycket trevligt. Min arbetskamrat och hennes kille var på middag och vi spelade spel och drack lite alkohol.

I går provade jag något nytt. Jag gjorde egna chips med salt och persilje smak.

  

Detta vart allså förrötten. pama rullar med chips. Var väl kanske inte det godaste jag ätit men det var absolut in dålligt.

Förrätten blev det ungsbakad fläskfile med salami i och potatisgratäng.

Efterrätten blev en ananaspaj med hemma gjord vaniljesås och glass. allså såsen ska jag verkligen lägga ut här på bloggen. Fick OTROLIGA betyg på den   

Den rekomedera jag verkligen och det är inte alls svårt att göra såsen.

Sedan som alla vet var det ju en speciel måne igår. Tydligen var den närmare jorden än den brukar vara och deta händer med typ 18 års mellanrum. Och igår lyste den jävligt starkt.....

  



Av Isabella - 20 mars 2011 11:40

Denna vecka har jag funderat och funderat på vad min fösta bild på A skulle vara   

Så kom jag på denna bild.

 

ASFALLT.

För mig är det ett gott täcken på att våren kommer!

 

  

Av Isabella - 19 mars 2011 10:05

Tjingling på er alla glada. Idag är det lördag och solen försöker verkligen att titta fram. Ja vad ska man säga om hockyn? Gick väl sådär kan man konstatera.

Men vi har ju en till chans i morgon.   

Idag har vi en underbar dag farm för oss. Jag ska få laga mat   

Vi sk aha främande ikväll av min arbetskamrat och hennes kille. Så idag blir det att laga lite mat och göra en fruktansvärd god ananaspaj till efterrätt. pluss att jag ska göra vaniljesås alldeles själv! Ingen pulver balandning här inte. Det blir spännande   

Micke picke är lite rastlös nuförtiden så han har tagit sig en promenad. Sälv ska jg fara med lillan till träningen, passar verkligen bra, för att jag skulle behöva lite sallad till ikväll. Sen så ha jag suttit och funderat på vad jag ska ta kort på. I morgon är det ju dax att sätta ut min första vecko-bild. Men vi får väl se vad som kommer. Har haft en ide men jag vet inte om jag kan få den bilden. Vi får se i morgon om det går. 

Imorgon ska vi till pappa oxå och äta han fyller nämligen 70 år till veckan. Så imorgn blir det kalas.

Nä nu ská jag börja göra mig klar till att skjudsa gumman, men vi får väl höras sen kram på er till nästa gång.

Föresten igår gjode jag några goda gärninga.

Micke och jag hjälpte mamma att sätta ihop ett skåp, sedan hjälpte jag en gubbe att få ut en handlingskorg på Coop, han hade lite problem med den. Så två bra grejor i går.

Hej svej på er .......... 

Av Isabella - 17 mars 2011 20:29

Nej nej nej denna eviga tvätt......   Den tar aldrig slut. Idag har jag tvättat gardiner och en massa kläder, och vad händer , jo dom där förbaskade gardinerna krymper säker en 5 cm ??? VA !!!

Jag tvättade dom i rätt grader och ändå blir dom små??

Skit gardiner!!!!    

Men vad göra? Jo vi hängde upp dom iväntan på att jag kanske köper nya. Dessutom var jag tvungen att ha en strykar tävlin med Micke. Allså jämliget är verkligen välkommen i mitt hem och vi har det men vissa saker kan vi kvinnor bättre. Tex att stryka! Tack Micke för att du försökte men mina gardiner som jag stryk vart bättre än dina...... erkänn bara!!   

Idag har vi varit en sväng på stan oxå. Ärendet var att kolla in glasögon åt -Micke och sedan skulle vi kolla in saker till våran kisse.

Hon löser så himmelens mycke hår nu att man blir tokig. Det är hår överallt. Så vi har hört oss för om BRA foder och en JÄVLIGT bra kam som man ska kamma hon med. Allt som all gå på drykt 700 kr.

Det kostar att ligga på topp, som man säger.

Har dessutom hunnit förbi min vän Maria. Hon fyller år idag och där vart jag bjuden på smörgåstårat....mummss var det. Och nu entligen hemma för att förmodligen somna i soffan. Micke har haft ont i huvudet så han ligger redan i sängen och sussar. Man kan ju undra när han vaknar i natt och är pigg??

Här kommer då bilden på hans öga. Kolla in pupillen! Han har typ bara pupill...

  

Av Isabella - 16 mars 2011 22:47

God kväll på er.

Dagen vart inte riktigt som jag tänkt idag. Jag skrev ju i morse att jag inte hade några måsten. Men jag fick ett och det var tur jag gjorde det. Det kanske inte var ett måste men jag är glad jag gjorde det. Jo min lilla kille Micke (töntigt skrivet) har ju haft problem med ett öga. Det började innan vi for till Chile. Då fick han en grå stor prick i synfälltet. Rätt obehagligt kan jag tänka mig. Men iallfall så har pricken blivit lite minder nu men han har fått ont i öget och det är svårt för han att se tv och sådant. Så han hade ringt till ögonkliniken för att kolla upp detta.

Så han skulle dit idag kl 10.20

Jag kom hem och la mig, men bestämde mig föra tt följa honom.

När vi kom upp på lassa så var det jag och Micke mot typ 15 stycken 70+ i väntrumet. Tydligen var det en speciel dag för att prova trycket i ögonen.

Efter vi suttit ner i ca 10 min kommer det en tant och en fabror in och tanten hälsa och heja med ett hej på alla vi som sitter där. Sedan började hon prata med alla som sitter där...... gubben hennes var som mest bara tyst. Efter ca 20 min får Micke gå in till syster, men han blir där länge länge och helt plötsligt kommer hon ut och går och hämtar doktor. Denna tant som verka ha koll på allt och alla börjar kommentera vad som händer, hon frågar mig rätt snabbat varför det tar så länge på sig där inne. Jag svar då vänligt att han har problem med ögat.....

Vilket dumt jävla svar. Så klart det är ögat, vi satt ju på ögonkliniken.....  

Tanten gör ifrån sig något sorts ljud som att hon tycker det låter hemskt. Till slut kommer han ut och för att göra denna historia kort så blir vi där i en och en halv timme. Micke får kolla upp en massa saker och får någon typ av vätska i ögat som gör att pupillerna blir stor så det ska va lättare att undersöka ögat. Detta gör då att han  inte kunde köra bil efteråt, så det var därför det var tur att jag följde med han.  Han såg verkligen konstig ut. Han hade ju nästan inget iris kvar utan det var nästa pupill bara. Har tagit ett kort men det kommer imorgon. Iallfall så av denna tant har jag lärt mig ett och annat av. Att när jag blir gammal och ska börja springa där och kolla trycket så ska jag oxå passa på att prata av mig med alla som hon gjorde. Tror hon sitter själv där hemma med en tråkigt gubbe som inte orka svara henne, så det är därför hon pratar sönder sig när hon kommer sig ut. Stackars tanten.

Sedan kan jag meddela att jag har gjort tre goda gärningar i dag oxå.

Jag har hållit upp dörren på lassa för en gammling, hjälp en kvinna att styra en säng med en gammling i , och hjälp personal från ok att hålla upp dören när hon skulle ta in grejor i entren. Så jag känner mig nöjd över denna dag.

Jag vill slå ett slag för att man ska hjälpa till, man får alltid ett lende tillbaka och världen skulle bli så mycke bättre om vi hjälper varandra

Kam på er och sov gott   

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11 12
13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards