Jag kan allt

Alla inlägg under september 2015

Av Isabella - 20 september 2015 10:05

Japp idag den 20 sep så går start skottet av min och Saras tävling att gå ner i vikt till den 20 feb.

5 Månader har vi på oss att nå det mål vi har satt för oss själva.


 

Jag startar på en vikt av 67 kg och mitt mål är nu 60kg .

7 kg på 5 månader ska väl inte vara omöjligt. Men jag vet av erfaranhet att 62 kg går fint men dom sista två kilona är jobbiga. Men just nu har jag intalat mig att jag måste nå dit för att slippa något obehagligt staff som man kan få om man inte når sitt mål.

Så igår åt jag mina sista chip , godis och min sista pizza på 5 månader. Men jag ska köra dessa ynka 5 månader och sedan skratt fettet i ansiktet.

Jag kommer att fokusera på träningen och inte maten. Inte väga och jaga kalorier. För det är inte maten som är mitt problem. Det är det jag stoppar i munen mellan målen.

Så min stategi blir att lära mig dricka vatten, ingent snacks och äta vanlig mat och motionera varje dag.

Kommer att lägga upp träning vecka för vecka. Kommer att försöka variera mig så jag inte ledsnar och gör samma sammma hela tiden.

Så idag har jg förberett kallt vatten från sodastremen med en toch av hallonsmak. Dagen motion blir en prommis broarna  runt och sedan tugga morötter när man blir sugen på något.

Let the race begin mina vänner. Antingen skrattar ni åt mig eller skratta med mig   


Av Isabella - 20 september 2015 09:34

God morgon läsare.

Nu har det varit några dagar när jag inte skrivit för att jag har ju haft en dela att göra. Renovering, flyttning och byggning kan man väl säga.

Hela veckan har varit rätt strulig på jobbet oh jag kan säga att man blir less ibland. Tror alla på jobbet känner av detta och vi försöker verkligen hjälpa och stötta varandra för att ta oss igenom olika problem som kommer ivägen.

Men allt löser sig och i mina branch så går det väldigt mycket upp och ner.

Iallfall så i veckan målade jag ju klart hallen och min tanke var att få tapeserat i helgen. Men i fredadgs så kände jag bara NEJ NEJ NEJ jag är helt jävla slut och ryggen håller på att ta död på mig så NEJ jag skiter i det i helgen.

Fredadgkväll hade jag turen att vi var bjudna till Malin och Fredrik (mammas sambos barn) på surströming. Jätte trevligt och jag njöt av varje tugga. Trevligt sällskap och god mat, vad mer kan man behöva. Sedan for vi hem och jag gick över till Micke för att se film.

Jag och Micke har verkligen börjat finna oss i att vara särbo och det känns som detta kommer bara att bli bättre. Att sova utan varandra är helt okej och det är ju jätte trevligt när man sover med varandra    Kärlekslivet får ju en lite knuff och man njuter av varje tillfälle.

Det känns nu som jag vill lägg allt jobbigt bakom mig och bra blicka framåt. Botten vart nådd och nu är VI på väg uppåt.

För det känns verkligen som vi försöker tillsammans. Och ska man lyckas så måste man ju göra det tillsammans.

Lördag morgon drog vi oss lite och sedan gick vi över till mig.

Micke packade ihop sitt datarum och flyttade över det och jag skruvade ihop min hallmöble. Sedan blev vi bjudna på pizza och hockey tittande hos Micke. Jag och Rebbe stod för godis och chips.

Nu söndag och jag har en del att stå i idag oxå   

Jag skulle verkligen behöva hjälp att fästa min halmöbel i väggen och jag skulle verkligen behöva börja tapeseringen. Så jag tror det bli tapetsering som står överst på listan. Så jag blir klar med hallen någon gång. Och snart kan jag ju börja använad min klädkammare   

Satan vad plats jag kommer att kunna frigöra i denna enormt stora lägenhet.

Jag börjar se ett ljus i tunneln   



Av Isabella - 16 september 2015 08:53

Sitter och tittar på nyhetsmorogn. Våran planet håller på att kolapsa och ingen bryr sig. Vi bryr oss inte för att vi inte ser det. Vi männsikor är förblindade av att "vi vill haaaa" !

 

Vi vill ha allt, vårat ha begär har stigit oss mot huvudet och vi skiter i hur våra barnbarns barn ska ha det. Kommer dom ens ha ha en jord att leva på?

Idag har dom rapoterat om att ca 50% av livet i haven har dött ut sedan 70 talet. Hälfen av allt djurrike har försvunnit.

Fiske bestånden är dåliga och koraller dör ut eftersom.......

 

Gör folk någpt åt detta? Nä för att det är ingeting vi kanske se. I dagen läga använder vi jordens resurcer som ska räcka ett år på ca 5-6 månader. Vi tar från nästa års resurcer 6 månader tidigare och hur tror vi det ska sluta i slutet?

Vi har blivit förmycket folk på jorden och det finns inte en möjlighet att detta kommer att gå hur länges som helst.

Dom rika blir rikare och dom fattiga blir fattigare.

just nu mattas vi med alla dessa bilder av alla flyktingar som flyr sina länder och vill komma in i europas olika länder.

Folk uppmanas hjälpa till och komentare om att VI MÅSTE hjälpa till allihopa.

Mycket sant och visst ska man hjälpa om man kan. Men min åskit är inte att vi hjäper på fel sätt. Först så måste ju hela eruopa hjälpa till och ta imot så många man kan klara av ekonomiskt. För man kan inte föra samman alla dessa mijoner männsikor till ett fåtal länder.

Sedan kan man ju inte ta in fler männsikor än vad man har råd med. För att tar man in fler än vad vi har kapacitet till så resulterar det i utanförskap och arbetslöshet.

Hur ser Sverige ut nu om man tittar efter? Har vi alla medborgare jobb??? Har vi alla medboragare bostäder???

NÄ det har vi inte. Vi kan inte änns ta hand om dom som redan finns här. Vi KAN inte ge alla ett ordentligt liv och jobb NU. Hur fan ska vi kunna försörja dessa som vi tar in då ? Hur ska vi kunna på bästa sättet ge dom ett betytdelsefult liv och göra dom till medborgare som bidrar till den stadskassa. Och detta gäller även våra efter svenska folk, som inte heller har jobba alla och inga bostäder.

I bland undrar jag om folk intne har haft matte i skolan. Inkomst in och utgifter ut och utgifterna får inte vara större än inkomsterna.

 

Men som det är idag här i sverige så funkar det inte rikgit. Sveriges stadsskuld växer och det är ingen vi bryr oss om för vi ser den inte. Men vi gnäller när skatter höjs och tycker både det ena och det andra, men pernarna ska ju in.

Sjävlkart finns det männsikor i världen som skulle kunna halvera sina löner och dela med sig till männsikor som inte har vatten för dagen. Hjälpen till männsikor bör sättas i en anna form och dom bör hjälpas i deras hemland. Nu vet även jag att detta är ju tyvärr försent och jag förstår att den hjälpen skulle ha varit för många många årsedan.

Idag möts man av åskiter om tiggarn. Att man nästan borde skämas för att man inte ger pengar. Men jag undrar jag. Måste man skämas? Nä jag tycker inte det, man hjälper om man vill och man ger ingenting om man inte vill.

Vad som kan förvåna mig är att man ser repotage om dessa männskor som flytt ett fattigt land och dom har en historia bakom sig. Men då kan jag under om man skulle ge pengar till en ner gången kanarkar eller alkolist som ber om det?

Varför inte det? Även han/hon är människa med förmodligen en historia i bakrunden och är det mindre synd om den människan bara för att han inte flytt från ett annat land? Vi har faktiskt männskor det är synd om även här i Sverige.

För att ta imot männsikor måste vissa saker offras och som det har sett ut i många år nu så offrar vi våra gammal. Dessa männsikor som byggt upp sverige, byggt upp industin. Som har jobbat hårt för att vi ska ha ett fungerande land och kunna bruka våran jord.

Vi offrar dom. Deras pensioner sänks och äldrevården är under all kretik.

Vi fördelar våra pengar fel. Man bör se om sitt eget hus i först hand och sedan  kan man hjälpa utomstånde för pengarna som blir kvar.

I dagen läge har vi många barn som lever i fattigt i sverig. Vi har mer uteliggar och folk mår sämre och sämre. Självmorden ökar bland undommar och vuxna.

Allt detta beror bara på en sak. ALLA SKIT STÖVLAR SOM SITTER OCH BESTÄMMER. Och allas jävla ha begär.

Om ca 100 år skulle det inte förvåna mig att folk flyr europa och ett tredje världskrig har startat.

Kina har dragit i väg sina autombomer och halva jorden kommer att utrotas.

Troligen är det den väg vi går på nu och vem skyller vi på?

Jo VI  männskligheten.

Det är allas fel. Vi männskor som utöver religon,vi männsikor som utöver makt ja allt typ av kontroll är negativ.

Att leva i fred är något vi snart kan glömma för även vi kommer att måsta fly.


Av Isabella - 15 september 2015 20:10

Herre gud vad man blir tvär tömmd på energi när det går åt pipsvängen.

Idag på min lediga dag har jag jobbat. Jobbat som en sate hela dag med målning, tvättning (täcken och kuddar till och med), burit och ordnat plast för att kunna få in min nya fina madrass som skulle komma i kväll. Försökt ordna upp saker i denna kaos lägenhet som så småningen  ska förvandlas till ett lite ljusare och mysigar ställe.

Jag la ut mina madrasser till bortsänkes för att bli av med dom. Min kollega Helena ville ha dom och var så snäll och komme direkt och hämtade dom    Jag var så glad och jag hade tvättat mina täcken och mina nya sängkläder och såg framför mig hur jag skulle mysa ner mig i mina fina säng i kväll och bara andas in ny madrass,nya kuddar och nytt påslakan........

Samtalet kommer från frakt firman att dom kommer nu. Jag satter mig ute väl förberedd och röker av glädje. Hör hur killen kommer upp för trappen och jag sneglar mot han håll och får syn på att han bär en JÄTTE CIGGE ????   

Hej utbrister jag....

-NEJ NEJ NEJ det där är fel fel fel......

-Men har du inte beställt detta......??

-Nej nej jag ska ju ha en hård madrass ???!! En hår madrass med ram.....

-Ja men du måste ta imot denna iallfall och ringa detta nummer.

Ja så blev det och i denna stunden kände jag bara HELVETE !!!!!

Luften gick ur mig och jag blev riktigt förbannad på mig själv. In och börja surfa på datorn. Visst fan har jag beställt fel. Jag har beställt en madrass som man måste ha ribb bottnen till och det har jag ju inte i min säng. . . .  

Slänger mig på telefon och ringer Ikea och visst får jag lämna igen, men jag får inte pengarna förrän varan har kommit tillbaka till lagret. Dom skulle beställa en frakt tillbaka så frakt kille kommer troligen att komma tillbaka.

Men sedan när jag varit förbannad ett tag, och svurit åt att måsta sova i soffan i minst 10 dagar så tänkte jag efter lite.

Jag har ett hem, en fin skön soffa ....så varför gnäller jag. Jag behöver inte sova under bar himmel som många andra måste göra. Jag har det bra och det komemr inte gå någon nöd på mig.

Nu tänker jag ta och göra något bra av detta och försöka få sovrummet klart (allså måla och tapetsera där innan mina madrasser kommer. Mindre saker bara lättar att jobba.

Jag har en plan med min renovering. I helgen ska jag försöka få klart hallen. Så får jag börja med målningen i sovrumet och tapester veckan där på.

Arga snickar kommer aldrig att behöva komma till mig. Jag vill verkligen bli klar med mina åtangande.

Men det är klart att skulle han vilja komma och låssas vara arg på mig så är han väldigt välkommen.

Nu ska jag bara njuta av kvällen som är kvar och bära mitt täcke och kudd hit till soffan och vänja mig för soff häng 10 dagar fram.

Ha en trevlig kväll alla ute i verkliga livet.

Av Isabella - 14 september 2015 18:52

Japp idag är jag oövervinnelig. Varför kan man ju fråga sig då? Vad här hänt eller vad är annorlunda mot för dom andra dagarn.

Jo jag har sagt vad jag känner och tycker. Jag har vågat stå upp för mig själv och berättat hur läget ligger till. Något som jag som Isabella Lindgren har svårt för. För att jag har alltid varit rädd för att inte bli omtyckt, accepterad och helt enkelt få vara med längre. Detta fenomen lärde jag mig tidigt. Att tycka annolunda vara annorlunda är inte okej. Redan som rätt lite fick jag höra smyg ord från personer att jag inte var riktigt okej, jag kanske inte gjorde som man borde. Sedan komme skolan och då vart allt bara värre. Där fick jag in pränntat i hjärnan att jag var inte bra nog att ha en åskit och inte cool nog.

Men i fyran tog jag och vart den där coola tjejen som var bra nu mycket coolar än andra (trodde jag) jag började röka, vara med äldre. Jag vart helt enkelt bäst på vara värst. Ett väldigt typiskt betende som ganska många kanske känner igen sig i.

Men trots det så var man ju tvungen att tycka som alla andra, inte säga vad man egentligen tyckte.

Som ung mamma kan ni ju tänka er hur många som hade åsiket om en ?? Herre gud vad folkt tyckte och tänkte och sa saker till mig.

Fick höra ofta att jag inte kommer att klara detta, och hur kunnde jag göra så här. Vad tänkte jag på.Åsiker om hur man skulle sköta saker. När oliver dog var den vanligaste kommentaren

-Ja men du är ju ung och kan få fler barn???? Det var som om jag inte behövde vara ledsen, jag var ju så jävla ung??

Ja många år med att försöka passa in och behaga folk sätter sina spår och man har som ett inlärt betende på hur man ska kriss krossa sig fram för att vara okej.

Men nu på senare året har jag börjat fundera på VARFÖR?

Varför behöver jag allas godkännade? Nää jag behöver ju fan inte det. Om  man har bra vänner så accepterar dom att jag kanske inte alltid tycker som dom eller dom som mig. Och det gör ingeting att man tycker eller känner olika för saker. Och om någon tycker jag är sinnes sjuk så är det okej. Jag behöver ju inte vara vänn med alla.

Allt detta sattes igång i mitt huvud när jag började på mitt jobb. När man ser att männsikor är okej med att jag är den jag är. Att omges av männsikor som verkligen är ens vänner är det bästa som finns i livet och när man känner att här kan jag vara mig själv och jag vågar säga imot om jag inte tycker så.

Det sista året har varit ett tufft uppvaknade i mycket och jag har börjat nu på min resa mot något jag aldrig kanske ha varit med om. Att våga stå för vad jag tycker och hur jag känner.

Idag var en sådan dag då jag SA vad jag kännde och tyckte. När jag hade gjort det så vart jag två hundra kilon lättar och jag skulle kunna springa jorden runt.

Den känslan vill jag ha igen och jag ska ta ett steg i taget för att nå dit. Backen kanske är lite lång och jag kanske behöver lite stöd och hjälp på vägen upp, men upp kommer jag. Den dagen jag når toppen lovar jag att säga till.

Jag klappr mig själv lätt på huvudet och känner mig jävligt stolt över mig själv att jag gjorde MIN röst hörd.





Av Isabella - 11 september 2015 12:00

Hello på er.

Sitter här och  vilar på röven för att jag inte vet hur jag ska göra nu. Har väntat nu på att DHL ska leverer mina saker till hallen från Halens. Jag hade fått en tid mellan 7.30-11 och dom har inte kommit än   

Då kan man ju bli lite frustrerad pga  att man väntat och jag har jobbat på bra med att tömma garderoben i hallen redan i morse för att göra plats och fixa.

Man kan ju tycka att när dom ger typ en hel förmiddag man ska vänta så borde det inte vara så svårt att komma med sakerna. Men nu ringde jag dit och frågade vad som händer.

Till svar får jag då av en männsika från skåne (med bred skånska) att han har inte så mycket koll ??!!

För att försöka förstå han så var jag tvungen slå av ljudet på tv och lyssna väldigt noga. Men han visste inte  vad som hänt och det är ju inte riktigt svaret man vill han !!!!!!! Så nu är det väl bara att vänta på att sata firma ska ringa upp så vi får komma överens om något.

Har även gjort ett försökt till att börja sy mina länger som ska hänga runt sängen. Efter drygt en timmes klippning sätter jag mig ner för att sy och inser att symaskin är trasig !!!!   

Denna jävla symaskin kommer nu idag att åka i soporna. Dom senaste åren har jag nästa inte använt den och dom gångerna jag ska det så har den krånglat. Jag har lämnat in den två gånger förra året och det är  DYRT och dom verkar aldrig fixa felet. Så nu skiter jag i att laga den igen. JÄVLA SYMASKIN skriker jag ut nu att frustration !

   

Jag har nöd ringt min mor som har en oxå och tur man får låna hennes.

Min nästa skräck är att jag tror jag kommer få tand problem inom kort. Min vistomstand upp gör lite ont   

När jag peter på den känns det som det har farit en lite bit från den. Sist jag var hos tanläkern sa dom att det var på g att bli ett hål iden. Den sitter så himmla trångt där bak att man kommer nästan inte åt att borsta, så det är så lätt att det samlas lite mat och ligger och fräter.

Så blir det ont måste jag ju kontakta farbro tandläkar och höra domen   

Laga är inte ett alternativ så det blir nog att dra den.

Men ack vad besväligt och vad jävla ont det gör !!!!!

Är inte sugen på det men tand värk är fan det värsta som finns i hela livet.

Ikväll blir det middag ut på resturang och vila framför soffan. Micke ska bli lite omskött och daltad med ikväll hade jag tänkt. Restan av helgen blir det jobb och en sväng förbi Internationella mat marknaden på torget med Rebbe.

Nu ska jag ta min platta röv och fara och göra någon nytta.

Nu har jag väntat nog och nu är det DHL´s tur att vänta på mig !!

Hoj på er !





Av Isabella - 8 september 2015 20:25

God afton min kycklingar.

Nu har kvällen gått mot sitt slut snart och jag  ska hopa isäng för att i morgon ta mig till jobbet och göra rätt för mig.

Jag har talat i matra idag för att jag INTE ska spela Hay Day hela natten. Så min plan är att inte ta med mig paddan till sovrumet. . . . .hur ska det gå ??

Tänk om mina kossor,grisa,getter,hönor, hundar och katter är hungriga? Tänk om min besökare på bio lir sugen på pizza eller läsk?

Iallfall så harjag lyckats tvätta klart, hänt upp min fina vita spegel och rengjort min diskbänk från middagen.

Sedan har fixa lite kort på saker som behöver nya hem. Efter som jag är vän med att köpa beganant så tänkte jag fråga om någon av mina läsare är intresserad av dom här sakerna.

 

En lånad bil från ikea, men jag har två stycke sådanna som kanske någon är intresserad av. Jag säkner bort som till den som vill ha.

 

En ordentlig pasa maskin. Har provt öra pasta i den ca 5 gånger och det är rätt lätt men lite pyssligt. Denna är rätt dyr ny ca 600:- så jag skulle vilja ha 150:- för den.


Så är det någon intesserad skriv i komentar fältet eller maila mig på 


brummelisa78@hotmail.se


Nu mina pluttar ska jag fixa lite saker jag lova min vänner och sedan blir det  "hopp" i sängen och hålla fingrarna i styr under täcket   


Av Isabella - 8 september 2015 15:39

God eftermiddag på er läsare.

Idag har jag varit hemma och vilat min rygg och det börja kännas bättre och bättre. Men jag bör nog börja träna mina ben muskler och arbeta mer med mina ben än med ryggen på jobbet    

Natten gick väl sådär. Fastande i mitt Hay Day spel och skördadeoch utfodrade ända fram till typ 00.30, då jag vingade mig själv att släcka lampan och knipa ihop ögonen.

Idag har jag fått rå om min älskade vän Sara innan hon åker neråt igen. Känns super tråkigt men jag vet ju att vi träffas snart igen. Både kanske till jul och sedan ska vi ju vara med varandra en hel vecka i februari.

Träningen som ni alla vet och förstår ligger ju inte på topp direkt(man kanske skulle kunna säga att den rent ligger på IS just nu) ,men nu är tävlings männsika i gång i mig.

Nu har jag och Sara skakat hand på att nå vara mål till den 20 feb. Vi kommer att starta detta den 20 sep med en vägning och sedan går startskottet.   

Jag har som mål 60kg och det ska inte vara usunt att nå dit då jag tor jag har drykt 8 kg att gå ner. Det är 2 kg i månaden och det ska väll fan gå. . . . . .  

Sara hotar med att om man inte klarar sitt mål ska man göra något pinsamt i Gran Canaria och hon säger att jag måste vara naken på en nudist stran och dansa med muttan ???

Kan säga att den synen ska INGEN få se !!!   

Så nu blir det att lägga upp taktik för att få bästa resultat både med mat och motion.

Målar verkstaden är på g och mitt nya vita och rena jag börjar ta form.

   

Nu ska jag börja hänga upp mina kläder på natten och inte kasta på golvet . . . .   yehhh right !

   

Hall spegeln blev skit bra och med en vit låg byro under blir det super snyggt. Kan kappt berga mig när mina nya hallmöbler kommer sedan.

Idag har även Ikeas egen automatiska telefon kille ringt mig. Ett kanske underligt samtal. En röst som pratat med mig som en robbot och vill ha mina svar. Lite komiskt var det oxå att jag satt just på Coop med folk runt mig och svarade högt och tydligt JA och NEJ på hans frågot. Det höga tonfallet hade jag för man vill ju inte svara fel för då kan det ju bli hur fel som helst. Alla som någon gång ringt Telia och man ska navigera sig till någon vet ju hur jävla frustrerande det är .Men måste säga att Ikeas var betydligt bättre och trevligare, lätt lixom lite trevligare   

Nu mina vänner ska jag fixa tvätten och äta middag med Rebbe.

Ha nu en skön kväll så hörs vi en annan dag då solen skiner mellan mina skinkor ??




Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards