Direktlänk till inlägg 6 februari 2011
175 g smör
½ dl muskvado socker
½ dl socker
½ dl cain sirap
5 dl mjöl
½ tsk bakpulver
2 msk vaniljesocker
1 nypa fling salt
100 g vit choklad ( ordentligt hackad)
100 g mörk choklad ( ordentligt hackad)
Börja med att vispa ihop smöret och båda socker sorterna ORDENTLIGT med en elvisp. Blanda sedan i resten av ingredienserna och knåda ihop till en deg. Baka sedan ut långa korvar på plåten( ca tre krovar på en plåt) och tryck till dom lite. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna har börjat sprick lite på ovansidan. Då är dom klara.
Ta ut dom och vänta en lite stund innan du skär dom. Men vänta inte tills dom är helt svala. Sedan är det klara. Dom här är super goda ....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 |
|||||||||
|