Jag kan allt

Alla inlägg under december 2009

Av Isabella - 24 december 2009 07:25

Hej jag tar en paus till i morgon. Ville bara säga God Jul på er och had en riktigt bra Julafton...

Kram på er alla

Av Isabella - 22 december 2009 01:18

Varför kan man inte få ett svar snart. Sitter just nu och har kollat in resor till Chile.....  Jag vill ju bara att det ska vara klart och att jag får boka en resa. Men det verkar ju fan sitta fast i chile. Tänk om hon Inte vill träffa mig. Vad konstigt det kommer att bli då???  Men jag måste försöka ha det i bakhuvudet oxå. Men just nu känns det som jag vill ha ett svar om det blir eller inte. Blir det inte så kan jag avslutan dena jävla långa väntan........ och gå vidare med något annat. Och vill hon så kan jag börja planera för en resa och en massa konstiga känslor att jag verkligen ska få träffa min mamma på riktigt    Hon har nästan varit overklig för mig i alla dessa år, visst har man vetat , men när jag startade den här sökningen så hade jag verkligen inga hopp på att hitta henne, så det känns verkligen helt otroligt att hon finns i en stad och hon går där på gatan och handlar och har sitt liv. Och att jag är här och har mitt liv. DEt värsta som skulle kunna hända är om hon skulle gå bort innan dom hinner dit och prata med henne, för då skulle jag aldrig få veta om hon vill eller inte. Men så ska man väl kanske inte tänka....

Nä nu får det vara ett slut med denna väntan snart jag blir tokig.....

Av Isabella - 21 december 2009 21:48

2 dl ljus sirap

2dl grädde

2 dl socker

2 msk kakao

2 msk smör

 

Blanda ihop allt i en kastrull och koka tills smaten klarar kulprovet...

Det kan ta ca 40 min och mer. Sedan fördelar man den i knäck formar och äter när dom kallnat. Jätte goda tycker jag om man är less vanliga knäck.

Av Isabella - 21 december 2009 21:39

100 g smör

2 dl grädde

3 dl socker

1 dl ljus sirap

1 tsk vaniljesocker

rivet skal från 1 citron

 

Smällt smöret och tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljesocker. Koka smeten länge på lga temperatur till den klarar kulprovet. Det är i ca 40 min, men kolla själv med vatten  när den är klar.

Riv av skalet från 1 st ciron medans du väntar. När smeten är klar häll ner skalet i smeten och rör om ordentligt. Sedan häller man ut smeten på ett bakplåtspapper och låter den stelan en stund . känn på den då och då, den får inte bli för hår så den inte går att skära i små biter, men lagom. Sedan är det bara att dela upp den i lämpliga bitar och äta.

Av Isabella - 21 december 2009 21:32

2 dl grädde

2 dl ljus sirap

2 dl socker

1-2 dl polkagris godis

4-5 droppar pepparmints olja

2 msk smör

 

Koka upp grädde, sirap.socker Till smeten klara kul provet och det är då minst i 30-40 min på svag värme. Under tiden krossar man polkagris godiset. Jag körde det i den mixer, men det går i mortel oxå. Men i små bitar ska det vara.När smeten har klart kulprovet tillsätt pepparmintsoljan, godiset och smöret och röröom ordentligt. Sedan fördela upp det i knäckformar.

Det här är nog den godaste knäck jag smakt.

Av Isabella - 21 december 2009 21:26

Jo idag jobbade jag lite på förmiddagen och började sju. Vi kan väl säga så här att det var MYCKE snö ute den tiden jag gick till jobbet, ingen hade ju börjat ploga. Jag plumsade till jobbet. Men tur så är det ju bara pudersnö som komme. Och det blir ju så satans fint av det oxå. Slutade vi tolv igen och for hem och la mig och vilade i två timmar. Har ätit middag och sedan glott på tv och nu på jobbet igen. Jag har fått lite önske mål om att lägga ut lite recept på bloggen. så jag tänkte göra det nu. Jag har ju gjort ganska mycke godis så här in för ju så nu kommer några som jag tyckte var riktigt goda. Sen kanske ni läsare ser att jag har gjort lite mer kategorier så ni ska hitta lättare om det är något ni söker.

Kram på er alla så syns vi i morgon....

Av Isabella - 21 december 2009 20:56

Hej på er alla glada.

Nu i söndags hände det mycke grejor. Vi klev upp och Rebecca for på träning. Medans hon var där så passade jag på att tvätta och Micke tädade undan lite. sedan när hon komme från träningen så kommejag på den fantastiska iden att fara på Leos leklans....  Jag har trott att hon har varit för stor för att vara där , men inte det. Det var ju hur roligt som helst. Hon tog med sig en kompis och jag och Micke var med oxå. Det var ju JÄTTE  roligt. Dom lekte runt där i två timmar, och sedan var det ju så otroligt billiga priser på mat, så vi tog middagen där oxå. vi for hem igen vi fyra och då var det bara för gumman att svira om för då skulle hon kl 17 vara på avslutnings fest på taekwondon. Så dit skjudsade vi henne och själva for vi till Raggvalsträsk och hälsade på Anette och Danne. Vi skulle få låna slalomskidor. Rebecca vill lära sig att åka. Så vi testar väl då. Både jag och Micker åker ju, men jag kan lova det var många år sen jag åkte sisst. Men iallafall så stack vi dit och hade med oss en bulle och vi fikade lite och seadn tog vi skidorna och drog vidare till Kroksjön. In till familjen Smedh. Vi har lånat en sovsäck av dom som vi återställde. Och hur gullig kan en bebise vara. Allså jag ska försöka ta något kort här i jul på Billy, har är ju så himala cool med allt sitt hår. Jätte gullig. När klockan närmade sig sju så var det dax att hämta upp gumman igen så vi drog vidare. När vi komme hem så var ju hon så överlycklig att vi hämtat skidorna så hon ville ju ut och prova direkt. Så hon och Micke for till en lite pulkbacke vi har där vi bor och började öva. Jag komme dit ca 30 min senare och då kunde hon redan. Hon var riktigt duktig. Så där vart vi i ca en timme. Så man kan ju säga att vi var ute nästan hela söndagen och flängede.

Av Isabella - 20 december 2009 08:50

Men vad böveln hände nu då??Nyss hade jag skrivit om våran dag och när jag skulle lägga in bilderna så försvann bara texsten. Man blir ju så förbaskad på sådan har faktiskt hänt förr.

Iallafall så var våran dag bra. När jag gick ut för ta min morgon rök så upptäckte jag att det var varmt och skön. Så då komme i överens att vi skulle ut och åka pulka och grilla och ta med choklad och mackor.

Och så vart det. Tyvärr fick vi inte med någon men vi hade trevligt själva oxå. Vi åkte i ca 2 timmar och hade riktigt trevligt. I slutet fick vi lite sällskap av en bekant från förr. Bea och hennes familj. Efter åkturen for vi på Coop och inhandlade vi lite chis och godis. Hem och gjorde köttfärspaj till middag. Sedan vart det tv för hela slanten. Tror vi komme i säng efter tolv. Man var ju mör i kroppen efter dag och det känns faktiskt idag . Provad faktiskt göra lite tryfflar och dom vart riktigt goda. ska nog ta och skriva ut lite godis recept. Jag har ju gjort en hel del godis i jul här. Det kommer snart. Tror det blir på måndag kväll när jag jobbar. Nä nu ska jag se vad denna söndag har att erbjuda oss. Rebecca ska och träna och jag ska tvätta och städa tror jag, sen får vi väl se vad min rastlösa man ska hitta på.  

      

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards