Jag kan allt

Alla inlägg under april 2010

Av Isabella - 12 april 2010 06:17

Men allså, redan måndag igen. Vad dagarna springer iväg nu.  

Just nu sitter jag och inte gör ett skit. funderar på vad jag ska göra idag. Kanske jag har så tur att min vän Stina kommer förbi på en lite kopp kaffe och paj.

Nu går jag av min helg och nästa gång jag gör det då åker jag till CHILE...fan vad nära det är nu.   

Kan väl säga att min nervositet inte blev bättre av att jag såg på nyheterna igår att ett plan hade störrtat !!!!

Men men inget att göra åt. Tur var ju att det inte var när jag ska åka. Förhoppnings vis så sjunker chansen att vårat plan stöttar..hahahah

Nä ska ta och fika nu lite och sedan arbeta lite nu på morgonsidan.

Blir nog att se Solsidan när jag kommer hem.

Hej hej  vi syns sen   

Av Isabella - 11 april 2010 21:21

200 g Digistivekex (krossade)

75g   Margarin     (smällt)

1 burk kondenserad mjölk

2 bananer eller önskad frukt.

Vispad grädde

 

Krossakexen och smällt smöret. Blanda sedan ihop allt och tryck ut det i en pajform. Grädda i ungn 8-10 min på 225 grader. låt sedan svalna.

Ta burken med kondenserad mjölk och koka den i 3 timmar i vatten.

OBS OBS!!!

Var verkligen noga med att det är vatten över hela burken hela tiden. Annars kan den EXPLODERA ! !  ! ! !

När den kokat i 3 timmar så öppnar man burken och smetar ut massan över den svala pajbotten. låt massan svalna och lägg sena på frukten och vispa gräden och stryk på. Klart förservering.

En skit enkel paj och SKIT GOD. Tar bara lite tid att koka burken men det är värt det.

 

 

Av Isabella - 11 april 2010 21:02

Ja vilken solig och varm dag det har varit idag   

Kom hem och gick och la mig direkt i sängen för jag tänkt inte sova så himmla länge idag.

Vaknade till och från att pappa och dotter bråkar som vanligt.

Klev väl upp kring tolv och fikade en macka. Hade redan bestämt mig för att ta mig en cykel tur till ICA Kvantum och köpa passturerad mjölk, för jag skulle prova göra en ny paj. Så jag och Micke tog cyklarna och började våran resa. Den lede fram genom stan för att jag tänkt pumpa cykeln på OK inne i stan. Så när vi kom dit så pumpade jag den. Micke tjatade om att han tyckte jag pumpande för mycke. Men sluta nu sa jag här ska det rulla lätt.   

Så vi fortsatte mot Kvantum när vi var klara. Parkeradeoch gick in för att handla det jag behövde. Jag hade oxå tagit med mig kameran för att ta lite kort nere vid älve, om det hade kommit några fåglar allså....

Men iallafall så skulle vi vidare nu mot älven.....

Och vad tusan händer,,,,,,,  

Jo däcket exploderar just när jag kliver på .....men vad FAN......  

Micke sa bara lungt....

-Ja ha har du punka eller.....????

Så det var bara att dra cykeln hela vägen hem.

Inte roligt och tungt gick det oxå när man inte har någon luft i det. Så nästa gång ska jag lyssna på mina käre man.

Väl hemma igen vart det matlagning och pajbak och vid halv sju körde vi Rebbe på fotbollsträning. Träffade en arbetskamrat där , så vi surrade på ett bra tag.

Kom hem och vi fikade pajen och sedan var det inte mycke tid kvar utan nu är man på jobbet igen.

Så denna dag har varit rätt ok , fast cykeln exploderade. Tack till Micke som lagade det på direkten när vi kom hem.

sov så gott nu mina vänner så hörs vi imorgon.....  

Av Isabella - 11 april 2010 06:34

Ja du Moa.

Jag kan ju hälsa till din man om du vill. Vi kommer ju att vara i Satiago fösta dygnen. Och sedan bege oss ner mot där min mamma ska hålla till.

Jo och det där med sata pengarn......  

Det sög VERKLIGEN BALLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fan jag har ALDRIG FÅTT betala , så det har ju varit nice om man kunde börja lungt , typ attt dom ville ha 3000:- bara eller nått.....

Nä dom jävlarna vill ha 13.800....Helt jävla troligt dumt tycker jag.....

Men men så är det och det är väl bara att betala pengarn.  

 

Av Isabella - 10 april 2010 21:07

 Tjena på er alla.

Har kommit mig till jobbet igen och sitter och funderar över vad natten ska bjuda på?  

Tror att i natt ska jag plugga på lite spanska. Det är ju tusan bara tre veckor kvar tills jag far och jag kan typ ingenting....hahahaha

Ja idag har vi inte gjort så där hemskt mycke, eller jag kanske ska säga att jag inte har gjort så hemskt mycke. Micke därimot har fixat och trixat där hemma hela dagen. Det finns inget roligare än vakna upp och det är städat och man känner att man inte behöver göra nått. Lite bortskämblir man ibland.  

Iallfall såsov jag fram till två tiden och klev upp och bäddade sängen. Sedan kom Micke och Rebecca hem från hennes träninga som hon varit på. Själv for jag en sväng till Linda och Jörgen för att kolla in en resväska som jag skulle få låna om jag ville. Hemskt snällt, men den var jätte stor så jag ska kolla in vad mamma hade för väska.Vi satt och snackade en stund och sedan var jag tvungen att skynda mig hem, för Micke lagade till en hare idag.  

Så när jag komme hem så lukade det jätte gott, tog en bild på tallriken som kommer i morgon. Allså han hade gjort JÄTTE god mat. Det var hare i ugn och till det hade han gjort en sås och klyftpotatis plus en sallad. Rebbe älskade det.

Och inte nog med det så efter vi ätit klar så säger han att ha ngjort en efterrätt oxå.

Han hade gjort färdigt klass i skålar med chokladsås och hjärteströssel. Jätte gulligt.  

Tack så hemskt mycke Micke för den goda middagen, nu är det min tur att laga mat. Du har u nästan gjort det varaenda dag denna vecka.

Efter maten satt jag och han på altanden en stund och solade. Vilket väder det vart....

Micke for och gick en promenad och jag diska bort och gjorde kaffe åt han. Sedan har vi bara slö sett tv tills jag nu är på jobbet. Det ahr varit min dag.

Puss på er  

Av Isabella - 10 april 2010 01:38

Men vad tusan    Idag fick jag min deklaration....fast jag kunnde fan ha varit utan den......  

Jag hade ett litet hum om att jag skulle få betala detta år , för att vi upptäck på mitt jobb att vi har legat i fel skatte tabel. Men när vi har ränkat så gissade vi kring 3000-4000 tusen kanske vi skulle få betala.....

Så när jag väl öppnade brevet VAD FAN HITTAR JAG!!!!!!!!

Jo inte minder än 13.000 kr ska jag betala tillbaka!!!!!  

Tror ni man smäller av??!!!!!

Jag har alltid fått tillbaka alla år och nu denna chock.

Började ringa runt till mina arbetskamrater och fråga hur mycke dom hade fått. Men inte hade det fått något. Så då tänkte jag ju att detta måste vara något fel och vart ju som lungn igen och tänkt att detta ordnar sig.

Tur är ju att man har en sådan duktig man som kan det där med räka och kolla upp om allt var rätt. Tyvärr så var allt RÄTT. Han upptäckde då att jag har ju dragit för lite skatt på alla jobb jag har fått lön ifrån på sissta året. Både kommun, Procurator och mitt nya....

Man kan ju bli galen för mindre.

Så nu var det bara att börja ringa runt och be dom lägga mig i en högre skatte tabell. För nästa år ska jag banne mig inte ha restskatt!!!

Vart jag ska få så mycke pengar ifrån vet jag inte men jag måste ju ringa och be om en betalnings plan och sedan får jag väl fösöka jobba lite mera då.....  

Av Isabella - 9 april 2010 22:15

Idag lilla Oliver min är det din 16 års dag    Vad tiden går fort , men jag mins denna dag som igår. Du kom som ett lite brev på posten. Hela förlossningen gick jätte bra och du var så himmla söt. Mycke hår och du vägde 2815 och 46cm.

Kanske inte så stor men hemskt gullig. Du föddes på morgonen vid 4.45 tiden och jag var så lycklig. Jag rinde mormor direkt och berättade hur himmla söt du var och hon var ju jätteglad.  

Nu idag är det sexton år edan du föddes och jag var 16 år själv.....

Tänk vad man har fått uppleva grejor fast man inte är last gammal. Du ska veta gbben att jag tänkt på dig hela dag och jag for till din grav för att sätt ljus men det var så mycke snö att jag inte kunnde hitta din sten, så jag tände ljus hemma istället. Jag hade oxå tänkt göra en tårta för att fira dig men det var iställe en choklad kväll med Lilla sysster och Micke.

Jag älskar dig och glömmer dig aldrig......

Vi syns i Nangiala.......vänta där på mig......   

 

Av Isabella - 9 april 2010 21:10

Japp nu kommer det ni har väntat på.   

Igår var vi och åkte hundspann....hurrra hurra hurra...  

Allså jag hade ju fått av Micke i julklapp det och nu vart det av. Det var skit roligt. Vi skulle vara kl 10 i Överklintens kvarn, där han som höll i det hela kom och möte oss. Sedan fick vi gå ca 200 meter till han bil där han hade parkerat inne i skogen typ....

  

När vi kom fram till han bil (Eller man måste väl säga mini lastbil) Så stack det ut en massa gulliga nosar ur burarna. Han hade med sig 16 st hundar.

  

Först fick vi lära oss hur man körde släden , efter som jag och Micke hade en släde var och sedan var det tänkt att Rebecca skulle åka på hans släde. En massa regler och hur hundarna skulle föras i spåret. Himmelens intressant. Och till en början tänkte jag ..hur f-n ska detta gå.....  

  

Efter vi haft en snabb kurs i detta , så var det att börja ta ut hundarna. Allså Greger som karln hette var så otroligt duktig på att berätta och förklara. Sedan fick vi hjälpa till med att ta ut hundarna och sela på dom oxå. Det var jätte roligt och till och med Micke tycket det var roligt att hålla på med hundarna.

  

Sedan när alla hundar var på plast var det bara att bege sig av. Jag och Micke hade fyra hundar var och Greger som hade Rebbe i sin pulka hade åtta styckern. Greger först och sedan Micke och sisst lilla jag. Allså vilken fart dom hade och det var ju underbart väder oxå. Vi kunnde inte ha haft mer tur. Efter vi åkt kanske en timme stannade vi av för att fika. Greger hade med sig en väska med en massa go fika, Han tände en eld och vi fick grilla korv  och äta mackor, Ja helt otroligt roligt var det och mysigt. Vi stannade på en rastplats där det fanns en grill stuga och den fina med det var att den låg vi en rinnade å. Det var jätte fint.

  

Det vart att vi stannade där i ca en timme oxå så hundarna fick vila. Efter fikat så bytte jag och Rebecca så hon oxå fick prova köra . Jag tänkte att detta kommer aldrig att gå , men lilla gumman fixade lika bra som stora mamma, fattar inte varför jag underskattar henne, ska sluta med det. Iallafall så hoppade jag ner i pulkan och fick åka hela vägen till baka. Roligt det oxå. När vi kom tillbaka fick vi hjälpa till med att utfodra hundaran och sedan sela av dom och hjälpa till med att lasta upp pulkorna på bilen. Sedan vard en fantastiska åkturen slut....

Men jag kan varmt rekomendera detta. Hedlund husky tror jag dom hette.

Om man vill göra någt roligt en dag på vinter så ring och boka , det var jätte roligt. 

När vi väl hade massat oss tillbaka till bilen och börjat fara så började det låta konstigt i bilen.Micke stannade och kollade runt och upptäcker att avgasystemet håller på att låssna....  

Ja ja så han det håller väl hem iallafall....puh

Det gjorde det inte alls, för så fort vi började köra så tog det drygt 1 min så helt plötsligt small det till och så var det i backen..hahahah

Tur vi kunnde skratta åt det en då....

Så nu låter våran lilla bil lite mer än andras just nu, men som tur var har vi en ljuddämpare kvar så det är inte väst. 

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards