Jag kan allt

Alla inlägg under februari 2011

Av Isabella - 20 februari 2011 07:08

Jag har fått in ett nytt spel min min dator!!! Men så jävla roligt   

Det är så roligt att jag har uner natten både lyckats få "tennisarbåge, musarm och mushand" men jag kan inte sluta.

Namnet på spelet är Bejeweled 3 ! Så roligt att man kan bara inte sluta. Kommer idag att åka hem och sova och sedan slå på datorn för att spela. Det rolig med detta här är att Micke oxå håller på att spela det. Och jag tror att jag kanske har klott han i poäng i natt. kommer att bli spännande att höra när jag kommer hem.

Dagen som denna blir det att lata mig och spela.

Tack och hej ........

Av Isabella - 19 februari 2011 20:51

Behöver man skriva idag vad vi har gjort......

  

Kakberget oc mina fina munkar   

  

Spider pigg tårta

  

En seg mamma som inte hann med när hon blåste   

        

Hela tjocka släkten på plats ......   

Av Isabella - 19 februari 2011 06:17

Denna tiden för 12 år sen låg jag på bb i skellefteå och plågades av värker. Jag kan komma ihåg det som igår, kanske inte precis hur onte det var men hur dagen såg ut. Jag kommer specielt ihåh att jag hade varit inne på toan och stått i massage duschen och kommer ut i min flodhäst kropp och ahr JÄVLIGT ont och pusstar och stönar och hittar Micke med lustgas masken i handen och ögonen snurrar bara i huvudet.   

Sen tillråga på allt så försökte han säga något men hans tal var så sluddrigt att man inte kunnde annat än att skratta......  

Hela min förlossnig gick bara bra ingenting tillstötte. Kl 7.40 föddes ett 3075 kg flicka med mörkbrunt hår. Jag och Micke hade under förlossnings värkarna gått runt i korridoren och försökt komma på namn och det ända vi var överäns om var Rebecca som flick namn, men vi var så övertygade att vi skulle få en pojke och där hade vi två namn, Emil eller Tim. Och jag tror det lutade mest åt Tim. Men hipps vipps så var det ju en tjej, så Rebecca var namnet hon fick.

  

Första dygnet hon fans vi vår sida tog pappa hand om henne. Jag var trött och slut så pappa trädde in. Men dom ögonen han tittade på henne kan man inte ungå hur stolt han var över henne. Han torkade bajs som om han inte gjort annat. Bara av att se han hålla henne då gjorde mig så lycklig att dom fanns i mitt liv.

så här 13 år senare är jag lika lycklig att hon och han finns i mitt liv , men man ska väl inte stick under stolen med att ha tonårs barn är inte fullt så roligt JÄMT. Och förmoddligen att ha tonårsfäräldrar är säkert inte det roligaste heller. Så allt är väl ömsesidigt   

Idag ska hon firas med tårta och pressenter våra stora tjej.....




....jag hoppas du vet

 

 

 

gumman att du är det

 

 

BÄSTA 

 

 

 

jag och pappa har<3

 

 

 

Vi älskar dig !


Av Isabella - 18 februari 2011 21:12

........skulle jag kunna göra detta inlägg hur långt som helst. Kanske till om med kunna blotta hela min själ för er, men jag väljer at inte göra för att det finns andra betydelsefulla människor i mitt liv som inte skulle upp skatta det. Jag bryr mig om dom , jag villa tt dom ska må bra. Just nu denna dag har vi haft många tuffa och lätta och nödvändiga beslut som vi har tagit och det känns bra. Vi har rensant luften och erkännt att man man misslyckas fast man inte trodde det. Jag kan bara prata för mig själv men för mig känns det jätte jobbigt att erkänna att jag har misslyckas med vissa saker som jag  trodde jag gjorde rätt. Men idag har jag erkännt det för mig själv och nu kan jag bara göra allt i min makt för att ställa saker tillrätta igen. Det  som känns bäst med det hela tråkiga är att vi alla jobbar i samma riktnig. Jag hoppas och ber på mina bara knän att detta hjälper, men det tror jag att det gör. För om alla jobbat tillsammans och inte i mot varandra kan det ju bara gå bra eller???

Alla har vi fel och brister, men att kunna erkänna att man har det måste ju vara en bra grej. Jag är inte lessen nu eller deppad, jag är glad att vi har kommit hit och nu ska alla bara jobba för det bättre.

  

 

Av Isabella - 16 februari 2011 19:24

............. att visa denna läckra tavla som ska pryda mitt sovrum   

  

Vad tycker ni? Den kommer så smånigom att sitta på en vit vägg!


Av Isabella - 16 februari 2011 19:03

100 g smällt smör

3 dl mjölk

½ pak jäst

7 msk socker

3 msk vaniljesocker

2 krm salt

4 ägg gulor

1 l vetemjöl


Gör så här:

Smällt smöret och häll ner mjölken tills det blir fingervarm. Häll allt i en bunke och smula ner jästen. Rör om tills jästen är smällt. Blanda i resten av grejorna  och rör ihop dengn till en smidig deg.

Låt den jäsa i 1 tim i bunken.

Mjöla bänken och ta ut degen och knäda ut dengen till en lång mask. Dela masken i ca 20 till 24 små bullar. Platta ut varje bulle och lägg i det som ska vara i munken.

  

Tryck ihop kanterna upp till ORDENTLIGT och vänd den den sidan neråt. forma till den sedan som en fin bulle försiktigt.

  

Låt sedan bullarna jäsa i 35 till 40 min till  och sedan fritera dom i en panna. Ta en och en om du inte rymmer mer men det går mycke olja (ca 1 liter)   

  

Bullarna ska bli bruna. lägg dom på ett husållspapper och låt fettet tinna av i en minut. Vänd dom sedan i socker. Klara att äta.

OBS: Man kan frysa in dom bara om man INTE sockrar dom. Färdiga munkar håller sig i 2-3 dagar framme i en påse.

  

Kakorna är havrekaka i form. Recept kommer senare.


Av Isabella - 16 februari 2011 18:45

Hoj bullar på er !

Kvällen har kommit även till mitt hem. Denna dag har varit lagom bra.

Bakning har stått på schemat, för att hinna det sissa innan fredag. För jag jobbar i helgen och tänkte att jag måste förbereda allt så det är bara för Micke att stöka till när släkten kommer på lördag. För själv hade jag tänkt försöka sova så läng som möjligt.   

Efter jag vaknat idag var jag lite sur! Varför vet jag inte men jag tror innerst inne att man blir lite konstig av att gå ständig natt. Men jag kan ju ha fel oxå. Det kan ju vara så jag helt enkelt är en "surkärring" som Micke säger   

Vi for och innhadlade det jag skulle ha till baket, pluss att jag hittade i halva priset lådan på Coop en konservburk "KOMAGE" !!!   

Men för fan vad äckligt det verkar vara...... Men tydligen är det en färdig rätt som man bara behöver värma. Micke ville ha såklart, så jag köpte till han. Men jag kan lova er att han kommer att få äta den själv!

Hem och sedan börja baka. Bakade en kaksort och istället för att ha vanliga bullar så provade jag på idag att göra vaniljemunkar.  Det var roligt lagomt lätt och pyssligt. Micke och Rebbe provsamkade och betyget vart från Rebbe 8 av 10 och från Micke 6 av 10.  Hade oxå en privat diskare inte illa .....

  

Nu har jag duschat och sitter i mys kläder framför tv och väntar på att få gå och lägga mig i den mysiga sängen......

Av Isabella - 16 februari 2011 14:33

Står nu och ska baka det sissta kakorna till kalasen som kommer framöver här. Jag har detta på mitt kakbord eller fat.

Minimuffins, dubbel chokladsnittar, dajmdrömmar, rullrån, vaniljemunkar och havrekakor med choklad plus att tårat kommer ju att serveras . Men nu kommer vi till den fråga jag vill ha svar på.....

KAN MAN HA ETT KALAS UTAN NEGERBOLLAR????

Allså för mig känns det som ett stort  NEJ , men ska man inte förnya sig lite. Dom har ju följt med i alla år och dom är ju jätte goda men ska jag låta bli dom i år ???

Vad tycker ni?? Svar mig på detta otroligt svåra beslut.....


Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16
17
18 19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards